Блог

Говорете с детето си

„Забавни детски приказки за слушане“ от Владимир Наумов са написани в рими, за да се възприемат по-лесно от децата. Те са динамични, мелодични и с богата образност, така че да задържат вниманието на малките слушатели. Всяка от тях разказва кратка житейска история, в която герои са различни горски обитатели. Историите съдържат ценни размисли за живота и завършват с поука, което ги прави полезен източник на теми за разговор.

Към приказките има цветни илюстрации, създадени от художничката Биляна Караманолева. Рисунките на животните са пъстри и въздействащи, с което привличат вниманието на децата. Картинките помагат на малките слушатели да разказват по тях, да си измислят свои истории и дори да украсят стаята си с най-любимите си герои. Отпечатани са на отделни картони, за да бъдат удобни за разглеждане, игри и забавление.

Луксозният комплект с аудио приказки и илюстрации включва и календар, който дава възможност на децата да научат имената на месеците и дните от седмицата, да откриват рождените дни на свои близки и приятели, да запомнят дати и още много забавни и полезни занимания. В него има и изненада – в няколко от илюстрациите е скрит нов приказен герой, който децата трябва да открият.

НОВО: Приказките може да се поръчат на USB (флашка), за да се гледат и слушат на компютър, телевизор или в колата.

Поръчайте „Забавни детски приказки за слушане“

на тел. 0889 85 80 80 или от сайта www.myartfaces.com.

Нашите 5 съвета за здравословно общуване с децата:

  1.  Говорете с децата си за всичко, но не ги натоварвайте с личните си проблеми, преди да сте ги преодолели. Възможно е да не разбират в детайли всичко, което им казвате, но със сигурност усещат емоцията дори по-силно от вас.
  2. Играйте заедно, провокирайки тяхното и своето въображение. За да се занимават самостоятелно, децата се нуждаят от основа, която някой трябва да постави.
  3. Помълчете заедно, като през това време всеки от вас може да прави нещо интересно и полезно. Създайте навик и култура да не се прекъсвате  взаимно за щяло и нещяло – вие не можете да бъдете аниматор на детето си 24 часа в денонощието, НИТО ТО НА ВАС.
  4. Променяйте се, ако искате да промените нещо у детето си, защото то е вашето огледало.Научете го да общува със света – това е ваше право, но и отговорност. Детето попива всичко, което сте: вашите чувства, мисли, преживявания, реакции. Детската градина и училището са само местата, където малкото ви съкровище проявява видяното и усвоеното от семейната среда.
  5. Забавлявайте се заедно и поотделно – и в това отношение то ще ви подражава.

Катя Стоянова

Author


Avatar