Блог

ПРИКАЗЕН ПОДАРЪК

14 аудиоистории в стихотворна форма за деца и възрастни, записани на CD, с картинка към всяка от тях. 
Продуктът е създаден от българи и се реализира изцяло в България. 

„Забавни детски приказки за слушане“ – един прекрасен подарък, който развива детското въображение, забавлява и същевременно учи. 

Езикът на приказките е богат и звучен, напомнящ любимите класически приказки, но със съвременен привкус. Приятелството, ревността, родителската обич, подкрепата и изборът са основните теми, които ще развълнуват еднакво силно не само децата, но и нас, възрастните. Героите са животни от нашите географски ширини, които носят причудливи имена. Те обичат, плачат, смеят се, прощават, търсят справедливост, защитават и правят избор.

Добрите зайци подаряват две лехи от морковите си на гладните къртичета. Цялата гора организира благотворителен концерт за малкото меченце, което е осиротяло. Прасчо учи Ежко как да бере ябълки от високите клони на дървото. Новороденото конче получава първите си житейски уроци от своя баща. Козльо и жена му разбират, че пътят към щастието е в това сами да се погрижат за седемте си козленца – въпреки трудностите. Две петлета се борят за сърцето и приятелството на една кокошка. Раненият вълк носи здравата лисица на гърба си, но защо ли е така? Дивото прасе е свободно и безгрижно, за разлика от своя събрат, който живее в топла и сигурна кочинка, но пък краят му е предначертан…

Всяка история е придружена от цветна илюстрация на героите. Тя помага на децата да се научат да разпознават отделните персонажи и ги стимулира да преразкажат историята или да поразсъждават на глас за всичко, което ги е впечатлило. Чрез животните – одухотворени образи, поставени в реални житейски ситуации – слушателят се пренася в света на реалните човешки взаимоотношения.

Приказките са записани с чувство и топлина, пресъздаващи уюта и непосредствеността на общуването в семейството, а картинките вдъхват живот на детското въображение.

Случките разкриват един свят, който не дава категорични отговори на важни въпроси, но ги загатва ясно. Така, докато се забавляват, децата обогатяват и разширяват своя кръгозор. 

Катя Стоянова


Можете да поръчате Забавни детски приказки за слушане на телефон 0889 85 80 80 или на сайта www.myartfaces.com

Author


Avatar