Your address will show here +12 34 56 78
  • КОЛЕЖАНЧЕТА
  • Typography Shortcode

Трети – шести клас в Медиен център „Моите Артистични Лица”

 

За обучението на по-големите ученици и (3-ти – 6-ти клас) сме избрали две от най-богатите като форма, информация и съдържание системи на издателство National Geographic Learning – Our World и Life.

Учебникът по английски език Our World е съвсем нов. Той е изпъстрен с великолепни снимки от целия свят, а уроците съдържат любопитни и полезни факти, с помощта на които курсистите не само изучават новия език, но и обогатяват общата си култура – разширяват познанията си по география, запознават се с близки и далечни места, опознават различни народи, докосвайки се до тяхната култура и бит.

За тийнейджърите, които са на начално ниво, сме избрали системата Life. Тя е съвременна и е съобразена с най-новите изисквания за чуждоезиково обучение. Въвеждането в езика става постепенно и се базира на интересни теми и диалогични упражнения. Всеки час включва задачи, свързани със ситуационна комуникация. Този подход провокира курсистите да използват новата информация още в деня, в който са я получили, и им помага по-бързо да преодолеят притеснението да се изразяват на английски език.

Богатството и разнообразието от учебни материали – мултимедия, аудио, филми, граматика, практики за правилно произношение – дават възможност за успешно усвояване на всички речеви дейности: слушане, говорене, четене и писане. Съобразяването с възможностите и нивото на всеки курсист, както и готовността да съдействаме за попълването на евентуални пропуски са наш водещ принцип. Разработваме различни проекти на актуални теми, за да стимулираме учениците да търсят и намират нужната им информация, обогатявайки речника си и практикувайки новия език в различни ситуации. По този начин провокираме критичното им мислене и събуждаме любопитството им към изследване на заобикалящия ги свят.

В допълнение използваме разнообразни практики и ситуационни игри, които внасят разнообразие в учебния процес, правят го по-приятен и лек. Обучението включва гледане на филми, драматизации и разнообразни видове диктовки, които ни помагат да създадем положителна нагласа към езика.

За допълнителни упражнения и самоподготовка препоръчваме подходяща литература за четене в домашни условия и осигуряваме достъп на курсистите до онлайн платформата на National Geographic Learning.

 

Cook for fun: Тозикурс по английски език включва разнообразни теми в областта на кулинарното изкуство (видове хранителни продукти, плодове и зеленчуци) и здравословното хранене. Малките курсисти разширяват познанията си по английски език, като едновременно с това научават какво съдържат различни храни, запознават се с интересни рецепти и научават любопитни факти, свързани с готвенето и обработката на хранителните продукти. По време на занятията децата правят експерименти и дори приготвят вкусни нещица за хапване. КОЛЕЖАНЧЕТАТА обичат да експериментират и са много любопитни, а тази система дава отговори на техните въпроси.

Green English: Курсът по английски език е разработен върху теми, свързани с опознаването, опазването и възстановяването на околната среда. Работните карти от учебната система съдържат анкети, експерименти и други дейности, свързани с природата и заобикалящия ни свят, което ги прави много интересни и забавни за любознателните деца. Поставени в различни игрови ситуации, КОЛЕЖАНЧЕТАТА разработват проекти, участват в кампании за опазване на природата, засаждат растения, правят хартия, оригами и какво ли още не. А най-специалното е, че всичко това се случва на английски език!

4-5-годишни

6-7-годишни

Първокласници

Второкласници

Трети-Четвърти клас
Играта е едно от най-важните детски занимания, затова я използваме като основен метод в ранното чуждоезиково обучение. С помощта на приказки, забавни истории, песнички, видео и театър ще въведем детето Ви в общуването на английски език.

Английският клуб в Медиен център „Моите артистични лица“ разполага с условия, които предразполагат малките курсисти да се чувстват спокойни и уверени в себе си.